Μετάβαση στο Γυμνάσιο


Στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος, Μετάβαση στο Γυμνάσιο, οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν σήμερα το Γυμνάσιο Ορμύλιας. Ο Διευθυντής του Γυμνασίου
, κος Ιωαννίδης Παναγιώτης απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών. Στη συνέχεια τους έγινε ξενάγηση στους χώρους του κτηρίου. Η μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός στη ζωή τους. Το πέρασμα από ένα σταθερό και συνήθως πολύ ανεκτικό πλαίσιο, όπως αυτό του Δημοτικού, σε ένα περισσότερο απαιτητικό, όπως αυτό του Δευτεροβάθμιου σχολείου, ενέχει κινδύνους και εκπλήξεις.
Σκοπός αυτής της μελέτης είναι να διερευνηθούν οι προσδοκίες και οι φόβοι των μαθητών και των μαθητριών της Στ’ του Δημοτικού Σχολείου ως προς τη μετάβασή τους στο Γυμνάσιο. Επίσης αυτές οι προσδοκίες και οι φόβοι θα συνεξετασθούν με την αυτοαντίληψη,  τα κίνητρα και τα συναισθήματα των μαθητών.
Η προτεινόμενη μελέτη γίνεται στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος μετάβασης των παιδιών της Στ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Ν. Χαλκιδικής στο Γυμνάσιο. Εξετάζονται οι παράμετροι προσδοκιών και προσωπικών παραγόντων, έτσι ώστε να υλοποιηθεί μια παρέμβαση για τα παιδιά αυτά. Η παρέμβαση θα γίνει με τη σύμπραξη των Σχολικών Συμβούλων της Περιφέρειας, των Διευθυντών και εκπαιδευτικών των Σχολείων (Δημοτικών και Γυμνασίων) και της υπεύθυνης του ΚΕΣΥΠ του Νομού.
Οι υπεύθυνοι της προτεινόμενης μελέτης είναι οι παρακάτω:
Μπότσας Γεώργιος, PhD
Κελεσίδης Ευάγγελος, MEd
Παρασκευάς Απόστολος, PhD

Περισσότερες πληροφορίες για το πιλοτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Σχολικού Συμβούλου.

Get Adobe Flash player
Photo Gallery by QuickGallery.com

0 σχόλια:

Εγγραφή μέσω e-mail